Glutenvrij brood bakken

HIER Broodbakmachine Bestellen

Wat heb je nodig om glutenvrij brood te bakken?

Hoeveelheid per kopje, bij benadering:

  • water= 150 g/ml meel= 90 g suiker = 150 g 1 heel ei: 50 g
  • per eetlepel:
  • water= 13 g/ml
  • olie = 8 g
In een paar stappen een heerlijk glutenvrij brood bakken!

Begin met het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden van het meel. Laat vervolgens het gist oplossen in wat warm water (maximaal veertig graden Celsius). Vervolgens doe je het in het kuiltje van het meel samen met wat suiker. Daarna meng je alles door elkaar en kneed je het goed door met je handen. Laat het deeg hierna tien minuten rusten op een warme plek. Je zult dan vanzelf scheurtjes in het deeg zien komen.
Nu is het tijd om het deeg goed te gaan kneden. Dit kan met je handen, maar ook met een machine. Hierna is het tijd om het deeg te laten rijzen. Als het deeg mooi glad is laat je het in de kom liggen en dek je het af met een natte doek. Zet het op kamertemperatuur of liefst nog wat warmer weg. Een oven kan je hierbij helpen (maximaal veertig graden Celsius). Na een klein half uurtje zie je dat het deeg is verdubbeld en is de structuur van het deeg erg poreus.
Maak het deeg nu in een mooie vorm en laat het een kwartiertje rusten. Je kunt hierna de bovenkant van het deeg met een geklutst ei bestrijken. Ook kun je zonnebloempitten of pompoenpitten gebruiken om het brood mee te bestrooien.

Verwarm de oven voor met daarin een vuurvaste kom met water. Zo is de oven mooi vochtig om het brood lekker te bakken.
Heb je het brood lekker gebakken? Dan kun je het in een vriesvak doen. Eventueel kun je het in de oven ontdooien en lekker knapperig maken.

En dan is het volop genieten van het glutenvrije brood!